En billig familiebil

Gennem årene har mange bilkøbere fået nogle dyre lærepenge, da de har lært, det undertiden kan være dyrt at købe billigt. Men det kan også være dyrt at købe dyrt, så her kommer der gode tips og råd om, hvordan man nemmere danner sig et økonomisk overblik, når man ser på bilkøb over en længere periode, og man bør især være opmærksom på bilens levetid, som jo afhænger en del af bilens pleje og vedligeholdelse samt prisen på bilens reservedele.

Hvis man passer sin bil med omhu i mange år, så kan man sagtens finde flere gode eksempler på en billig familiebil.

 

Bilens årlige udgifter

Mange bilister vælger efterhånden at lease biler, da man derved slipper for både uventede udgifter til både serviceeftersyn, reparationer, værditab på bilen, handelsomkostninger og man får desuden et mere overskueligt budget for bilens faste månedlige udgifter, men hvis man beholder samme bil i mindst fire år, så er det i længden noget billigere at købe en billig familiebil, da man jo slipper for faste månedlige leasingudgifter.

Men man skal naturligvis altid sørge for, at bilen altid holdes i god og forsvarlig stand, så den nemt og billigt kan gennemføre et bilsyn hvert andet år, idet bilen derved får et stempel fra myndighederne på, at bilen er i lovlig stand og må køre på vejene. Som bilejer må man være forberedt på disse udgifter hvert år på bilen:

 1. Renter og afdrag på evt. billån
 2. Værditab på bilen
 3. Brændstofudgifter
 4. Forsikring på bilen
 5. Afgifter til staten (vægt og grønne afgifter)
 6. Regelmæssige service eftersyn
 7. Eventuelle reparationer på bilen
 8. Udgifter til pleje og vedligeholdelse såsom vask og undervognbehandling

 

Sådan opnår man lave udgifter

Man kan ved at følge enkelte råd opnå en billig familiebil, og man bør se sig godt for, før man anskaffer sig en bil, da man bør undersøge markedet først. Måske kan man finde en nyere bil til omkring halv pris, men dette køb kan blive dyrt, såfremt bilen har kørt mange km og har begyndende rustskader, som sagtens kan komme indenfor de første fem år i bilens levetid.

Det er altid en smule risikabelt at købe en brugt bil, da man jo aldrig helt kan være sikker på bilens stand, og hvorfor vil man egentlig sælge bilen? Måske trænger bilen snart til et større eftersyn og skal have udskiftet en masse dyre reservedele såsom:

 • Motor
 • Kobling
 • Gearkasse
 • Differentiale
 • Bremseskiver

Hvis man i stedet for køber en ny billig familiebil som eksempelvis kan findes på Hyundais hjemmeside, så kan man finde en passende bil, der akkurat svarer til jeres transportbehov, da det koster meget i ekstra udgifter, hvis man vælger en dyrere bil med for stor og uøkonomisk motor, da man både straffes med en højere købspris, højere afgifter til staten hvert år samt dyrere forsikring samt naturligvis større udgifter til brændstof med en forslugen model.

Disse udbredte standardbiler har både en lav konkurrencedygtig anskaffelsespris, billige reservedele samt en lang levetid, så med en omhyggelig bilpleje vil man kunne få mange års glæde af en sådan bil.