Fordele og ulemper ved privatleasing bil

I det følgende fokuseres der udelukkende på privatleasing, der jo adskiller sig en smule fra erhvervsleasing, hvor der er fuld fradragsmulighed for alle udgifter ved leasing. Man bør derfor kun sammenligne privatleasing bil med køb af privatbil, da dette er to forskellige løsninger til private med ønsket om at anskaffe sig en bil. Erhvervslivet har for længe siden anvendt leasing flittigt, og i de senere år er private i stor stil gået over til leasing af private biler, da fordelene efterhånden har overhalet alle ulemperne.

Fakta om privatleasing

En bil er ofte helt uundværlig i hverdagen til at klare alle familiens transportopgaver med hensyn til job, skole, indkøb, ferier, familiebesøg og meget mere, da man opnår frihed med en bil, hvor offentlig transport kun kan klare noget af dette behov.

I visse tilfælde bør man vælge at købe en bil frem for at vælge privatleasing bil, men kun hvis man er sikker på, at man vil beholde bilen i mindst 4-5 år eller mere, da det ellers vil være en billigere løsning at lease en bil.

Ved privatleasing bil betaler man jo en fast leasingydelse hver eneste måned, der ofte ligger omkring 1 % af bilens værdi, og så skal man naturligvis betale de faste driftsudgifter på bilen herunder:

  • Brændstofudgifter.
  • Bilforsikring.
  • Afgifter til staten.

Men man slipper for nogle store og varierende udgifter, der nemlig omfatter:

  • Bilens værditab ved salg.
  • Handelsomkostniger.
  • Synsudgifter.
  • Service.
  • Reparationer.

En yderligere fordel ved privatleasing bil er, at det er meget nemmere at budgettere med et fast månedligt beløb på bilen, der sammenholdt med fraværet af variable udgifter gør privatleasing bil til en glimrende løsning.

Da en leasingaftale til private ofte kun løber i 12 måneder, så kan man altså nemt vælge en anden og mere passende model, således man altid er velkørende i en nyere bil.

Man kan læse svar på mange spørgsmål om privatleasing bil hos Audi.dk, hvor man kan hente de mest normale svar på alle leasingspørgsmål til alle type biler. Man bør således i kontrakten være klar over prisen på for mange kørte km i forhold til det budgetterede antal km.

Hold styr på dine kilometer

Ved underskrift af en leasingaftale skal man angive et skønnet antal kørte km i leasingperioden, da dette afgør slitagen på bilen og dermed påvirker leasingprisen. Man snyder derfor sig selv, hvis man skønner for lavt, men man snydes også, hvis man skønner for højt, så derfor bør man tjekke kontrakten for, om man kan få refunderet for lidt kørte km, hvilket er muligt hos flere leasingselskaber. Det vil altid koste dyre penge, når man kører for meget i forhold til antal km specificeret i kontrakten, så derfor bør man betale for lidt flere km, end man får brug for og efterfølgende få refunderet betalingen for de for mange kørte km.