Forsigtige bilister bør overveje leasing

Det er altid en risikofyldt beslutning at købe bil, og det gælder især for køb af brugte biler uden garanti. Selvom man i forvejen har opstillet et fornuftigt budget for udgifterne til bilen hver måned, så kan der opstå uventede regninger til reparationer og service på bilen, som ingen kunne have forudset, og det kan spolere selv de bedste budgetter. Man får lidt mere sikkerhed, når man køber en helt ny bil med flere års garanti samt service på bilen, idet en ny bil vil både være velkørende og sikker i de kommende år, hvis man husker at vedligeholde bilen regelmæssigt. Der er straks lidt mere risiko for uventede udgifter til service og reparation på bilen, hvis man køber en brugt bil, og risikoen forøges i takt med bilens alder og kørte km. Der findes en nem metode til at få et helt stabilt kørselsbudget, som hver måned kun har de samme faste udgifter uanset hvad der skulle ske med bilen. Denne løsning hedder leasing af bil, og den bliver mere og mere populær både i erhvervslivet men også blandt private bilister.

Fordele ved leasing

Hvis man foretrækker en sikker og stabil økonomi for sine kørselsudgifter, så bør man vælge leasing, idet man dermed får mange fordele frem for at købe bil. Fordelene er især:

  • Man kender sine faste udgifter hver måned i budgettet
  • Man har ingen uventede udgifter til service og reparationer på bilen
  • Man får intet værditab på bilen
  • Man har ikke sin likviditet bundet i en dyr bil
  • Man kan nemt udskifte bilen til en mere passende størrelse og model
  • Man har altid en ny og moderne bil til rådighed
  • Firmaer kan fradrage 100 % af udgifterne som forenkler administrationen

Hvis man samtidigt kan have et variabelt kørselsbehov, så er der slet ingen grund til at købe en bil, da man nemt kan blive bombarderet med udgifter til service, reparationer, handelsomkostninger ved bilskift, værditab på bilen og andre unødvendige udgifter, som man med leasing slipper for. Beregninger viser, det er billigere at købe en bil, hvis man beholder den i fire år og fremover, hvorimod det ellers er billigere at lease, hvis man ofte skifter bil.

Hvilken bil kan man lease?

Man kan indgå leasingaftaler hos alle bilforhandlere rundt omkring i landet, og konkurrencen er temmelig høj på leasingområdet, så man kan finde mange gode og attraktive tilbud, hvis man ser sig for. Da leasingydelsen hver måned afhænger af bilens pris, så kan der også være fornuftigt i at lease en brugt bil (releasing), idet bilen derved bliver endnu billigere at køre i hver måned, og man beholder samme garanti og fordele på bilen. Der findes også muligheden for at opsplitte leasingen på bilen mellem firmaet og den ansatte, således den ansatte kan anvende bilen efter arbejdstid til privatkørsel. Eneste krav til splitleasing (deleleasing) er en detaljeret udfyldt kørebog, således man nemt kan opgøre, hvor stor en del af bilens kørte km er privatkørsel, og hvor stor en andel er erhvervsmæssig kørsel. Dermed kan leasing føre til halvering af sine udgifter til bilen, idet man kun anvender den i halvdelen af tiden til privatkørsel. Dermed kan det være nemmere at få råd til en moderne luksusbil såsom Mercedes, BMW eller Audi, da disse tyske kvalitetsbiler sidder på en stor del af markedet for leasing af biler. Man kan både opnå komfort, køreglæde og prestige, når man altid kommer rundt i eksempelvis en ny  Limousine, som normalt koster langt over en halv million kr. Med deleleasing kan samme bil leases totalt for 6.400 kr. om måneden, og hvis man kun anvender den privat med halvdelen eller en tredjedel af de totalt kørte km i bilen, så slipper man dermed med en månedlig privat leasingydelse på kun 2.000-3.000 kr.

 

Billede: Raptor Alpha