Fremgangen for privatleasing

Både virksomheder og privatpersoner kan lease biler, og tallene viser hvert år, at antallet af leasingbiler vokser hvert eneste år og især på området for privatleasing. Private kan ikke fratrække de månedlige leasingydelser på samme måder som virksomheder, men alligevel er privatleasing en god og populær idé, da man alligevel har de andre leasingfordele frem for køb af en bil såsom:

  1. Man undgår værditab og handelsomkostninger på bilen.
  2. Man slipper for uventede udgifter på bilen til service og reparationer.
  3. Man kan lettere overskue og budgettere med en fast lav månedlig omkostning.
  4. Man kan nemt udskifte bilen til en mere passende model.
  5. Man kan nemmere få råd til en dyr luksusbil.

Hvornår er leasing den bedste idé

På et indslag på TV2 hører man, at privatleasing er i stærk fremgang lige siden 2013, idet man leaser over 30 % mere hvert år. Andelen af leasingbiler er omkring 5 gange større for erhvervslivet end blandt privatbilister, men til gengæld er stigningen noget størrepå netop markedet for privatleasing (over 100 % i stigning). Årsagen skyldes både den meget lave rente men også den hårde konkurrence mellem leasingselskaberne, der nu kommer forbrugerne til gode i form af lavere priser og nemmere aftaler.

Generelt er leasing en god idé, såfremt man kun vil beholde bilen i en kortere periode på maksimum 4-5 år, og desuden bør man i forvejen kende til sit omtrentlige kørselsbehov, da man normalt kommer til at betale en høj pris på for mange kørte km i bilen, da prisen udregnes ud fra det skønnede antal kørte km. Leasing er altid en god idé, hvis man ofte ønsker at skifte bilen ud til en anden model, således man altid er godt kørende i en nyere bil.

Generelt om privatleasing

Der er hård kamp på markedet for leasingkunderne både vedrørende erhvervsleasing men også indenfor privatleasing, og derfor er der mange fleksible løsninger, der kan tilpasses de fleste individuelle behov. Man finder masser af nyttig viden om privatleasing på Audis hjemmeside om emnet, og man skal først finde ud af, om man vil lease eller købe en bil.

Hvis man er ansat i en virksomhed med firmabiler, så er det for eksempel populært med split leasing, hvor man kan bruge firmabilen til privat kørsel efter arbejdstiden, og man slipper så med kun at betale den relative andel af leasingudgifterne, som privatandelen af km er i forhold til totalt antal kørte km. Hvis man kun kører 25 % af alle km kørt i bilen i leasingperioden, så slipper man altså med at kun betale en fjerdedel af de samtlige leasingydelser på bilen.

Mange forældre anvender forældreleasing, der placerer sine børn som bruger 2 for bilen, således de unge mennesker nemmere kan opbygge en anciennitet overfor forsikringsselskabet og leasingselskabet. Når man leaser en bil, skal man som hovedregel selv stå for udgifterne til bilens dæk, forsikring, grøn ejerafgift samt brændstof og andre forbrugsstoffer.