Er privatleasing af bil en fordel?

Der kan gives mange gode råd om privatleasing af bil, da dette koncept jo har forskellige fordele og ulemper for den enkelte, så her ridses disse op på en nem og overskuelig måde, så det er nemt for den enkelte at træffe en passende beslutning. Der findes flere gode hjemmesider med råd og vejledning omkring leasing, men en god guide til privatleasing af bil finder man her, og selvom Audi har forfattet vejledningen, så gælder guiden for alle bilmærker i Danmark.

Skal eller skal ikke lease en bil

Det første og meget vigtige spørgsmål er nemlig, om hvorvidt privatleasing af bil er en fordel eller ej for netop din situation. Der findes intet endegyldigt svar på spørgsmålet, da dette er en individuel beslutning, idet man må prioritere de forskellige parametre, og ingen mennesker er jo ens til at prioritere. Generelt set bør man købe den ønskede bil i stedet for at lease den, men kun hvis man er sikker på, man vil kunne have fuld glæde af denne bil i en længere årrække som 4-5 år og derover. Hvis man kun har behov for netop denne bil i en kortere periode, så kan det klart bedst betale sig at lease denne. Ved privatleasing af bil opnår man nemlig en lang række fordele som disse:

 • Lav engangsydelse ved start (En form for udbetaling).
 • Lav (og fast) månedlig leasingydelse (en form for lejeafgift).
 • Ingen udgifter til service og reparationer på bilen.
 • Ingen handelsomkostninger ved skift af bilen.
 • Intet værditab ved aflevering af bilen.
 • Nemt at budgettere med i regnskabet.
 • Man kan hvert år skifte til en ny og mere passende type bil.

Generelt om privatleasing

Privatleasing af bil gennemløber i disse år en kraftig vækst, da private omsider har fået øjnene op for de mange fordele, som erhvervslivet i årevis har nydt fordelene af. Naturligvis har erhvervslivet den yderligere fordel, at de kan fratrække alle omkostningerne i deres regnskab, men de skal som regel også binde sig for 3 år, mens private normalt kun binder sig for 1 år med en leasingaftale. Grunden til at privatleasing af bil er vokset så eksplosivt skyldes nok det lave renteniveau, den hårde konkurrence på området samt de nye fleksible leasingordninger. Der findes grundlæggende 4 forskellige typer leasingmodeller som er:

 1. Flex-leasing (Deling af udgift mellem ansat og arbejdsgiver).
 2. Split-leasning (Afdragsvis betaling af bilens registreringsafgift).
 3. Re-leasing (billig ordning da leasing af lettere brugte biler).
 4. Forældre-leasing (Forældre kan lease billigt til deres børn).

I dag kan alle privatpersoner faktisk finde en bil at lease, der passer til vedkommendes behov og økonomi, da betingelserne kan skrues sammen på en meget fordelagtig måde. Man bør naturligvis nøje overveje sit kørselsbehov og vurdere antal km i leasingperioden, så man ikke skal betale dyrt for ekstra km, der jo har slidt bilen mere end forventet. Er man ung eller mangler anciennitet overfor forsikringsselskabet, så kan man overveje forældreleasing, og visse bilfirmaer annoncerer privatleasing af bil helt uden udbetaling og meget lave månedlige ydelser, så der findes altså masser af muligheder at vælge imellem.