Privatleasing giver kvalitet og køreglæde

Private kan med privatleasing nu opnå næsten de samme fordele, som erhvervslivet har haft med leasing gennem de seneste mange år.

Leasing går i alt sin enkelthed ud på, at man besøger autoforhandleren og ser på nye biler, hvorefter man vælger en favorit, hvorefter man betaler en engangsydelse (en slags udbetaling), hvorefter man fremover betaler en månedlig leasingydelse (en slags leje) på bilen, og man aftaler derefter løbetiden på leasingkontrakten, som normalt løber over tre år, men den kan sagtens være noget kortere.

Efter leasingperioden afleverer man bilen hos autoforhandleren og man kan nu starte forfra. Dette scenario med privatleasing giver mange fordele for bilisterne frem for at købe bil.

Fordele med privatleasing

Umiddelbart opnår man følgende fordele med leasing af bil:

  1. Man har altid råderet over en nyere bil på maksimum tre år gammel
  2. Man slipper for værditab på bilen i en salgssituation
  3. Man slipper for udgifter til reparation og service
  4. Man kender præcist sit budget på bilens månedlige udgifter
  5. Man bevarer sin likviditet
  6. Man kan nemmere udskifte bilen til en mere passende model
  7. Man får nemmere råd til at køre i en stor luksusbil

Den eneste ulempe ved leasing er egentlig en dyrere løsning end køb af bil, men kun såfremt en bilkøber beholder samme bil i mindst fire år. Hvis en bilkøber ofte udskifter sin bil, så vil man med fordel bedre kunne få glæde af leasing af bil.

Reparationer og reservedele med leasing

Man kan muligvis alligevel komme ud for uheld med sin bil samt slitage i løbet af de første tre år, som en typisk leasingperiode løber over, men det er jo leasingselskabets opgave at vedligeholde bilen, så derfor skal man blot køre bilen hen til et autoriseret autoværksted, hvorefter de klarer resten.

Her får bilen et jævnligt eftersyn med olieskift og andre rutinemæssige opgaver, og bilen kontrolleres for slitage, og man anvender originale reservedele til at få bilen i topform igen. Hvis man selv er skyld i et mindre uheld med bilen, og man ikke ønsker ulejlige forsikringsselskabet med problemet, så skal man selv udbedre skaden, medmindre man foretrækker at få en regning på skaden af leasingselskabet, når man afleverer bilen efter leasingperioden.

Der findes derfor flere årsager til at vælge en billigere bil at lease såsom en Hyundai, der har mange gode biller til yderst rimelige priser. I øjeblikket kører de en kampagne på kun 9.995 kr. i engangsydelse samt 2.695 kr. pr. måned for en ny stor smart 5-dørs Hyundai i30. Skulle der ske en mindre selvforskyldt skade, så kan man for små beløb få udbedret skaden, da der er tale om en standardbil med billige og gængse universale reservedele.