Skal man købe eller lease en brugt Audi A3?

Man har brug for mange beregninger og overvejelser, når man skal købe en ny bil, da dette ofte kan være en af de største økonomiske beslutninger i livet, så det gælder om at ikke lave dyre fejltagelser, der kan koste dyrt i værste fald. Man skal dels afgøre, om man skal købe eller lease, om bilen skal være ny eller brugt, og naturligvis bilmodellen. Audi har for nylig skabt et imponerende koncept ved navn AAP (Audi Approved Plus), der gælder for alle deres biler, og dette kan faktisk tit være den perfekte løsning for mange bilkøbere.

Fordele og ulemper ved køb og leasing

Da renteniveauet i disse år er rekordlavt, så har det faktisk aldrig været billigere at anskaffe sig en ny bil, selvom kontantprisen kan føles høj. Man bør kende sit nuværende og det fremtidige kørselsbehov, således man nemmere kan vælge den rette og mest optimale løsning, da det kan være dyrt at skulle skifte bil i utide, såfremt man hellere vil have en større eller en helt anden model.

Man bør også være varsom med at købe en brugt bil uden garanti, da der jo kan være mange skjulte fejl og mangler på selv nyere biler, der kan være dyre at få udbedret. Generelt set bør man købe en bil kontant eller på afbetaling, hvis man mener den vil kunne klare kørselsbehovet for de næste 4-5 år fremover, men hvis man gerne vil kunne udskifte bilen jævnligt til en anden og nyere model, så er leasing at foretrække frem for at købe en bil.

Ved leasing slipper man for spekulationer over reparationer og udgifter til service, og man skal kun betale en fast månedlig ydelse på få tusinde kr. afhængigt af bilen.

Valg af den perfekte bil

Man bør tjekke Audis udvalg af biler, da de udelukkende fremstiller biler i høj kvalitet med suveræne egenskaber, og de kan køre i mange år problemfrit, hvis de blot får de nødvendige eftersyn. En ny eller lettere brugt Audi A3 kunne være den perfekte bil for mange, da der jo er tale om en mellemstor bil i et stilrent design med skarpe linjer.

Den fås enten som Hatchback eller Cabriolet eller som en stor femdørs-udgave. Man kan vælge mellem diesel, benzin og motorstørrelse samt ægte firehjulstræk, så der er generelt et bredt udvalg at vælge imellem. For Audi biler er der altid tale om en køreoplevelse i særklasse med blandt andet en fast styring, et solidt vejgreb samt en høj kørekomfort.

Et højt sikkerhedsniveau samt et lavt brændstofforbrug er også gode egenskaber ved en bil som en lettere brugt Audi A3 har, såfremt den har AAP. Man kan finde udvalget for en lettere brugt Audi A3 med AAP på Audis hjemmeside, hvor man kan lave alle tiders handel som en 2017 bil til under 300.000 kroner. 

Med AAP får man nemlig en bil med 2 års fuld garanti samt en efterfølgende serviceaftale, der løber i 2 år mere. I perioden får man ingen udgifter til hverken reparationer og service, da Audi klarer disse udgifter I hele perioden, så dette er altså en betryggende sikkerhed for nye bilkøbere.

Man risikerer derfor intet, da man får en reelt ny bil, da den i forvejen er gennemtjekket hos Audi ned til mindste detalje, således alle slidte og defekte dele er udskiftet til helt nye dele.