Stor fremgang for privatleasing af bil

Private bilister i Danmark har traditionelt set altid købt deres egen bil, mens leasing mest var noget for erhvervslivet. Virksomheder leaser stadig biler som aldrig før, da leasing er meget fordelagtig frem for at købe en bil selv, og dette er omsider gået op for private bilister. Når private leaser en bil, er der ikke tale om erhvervsleasing men om privatleasing, og antallet af privatleasing aftaler vokser med omkring 100 % om året, hvilket er en markant tendens.

Derfor er leasing så fordelagtigt

Erhvervsleasing kører ofte i 3 år af gangen, og alle udgifterne er fradragsberettigede for virksomheden i skatteregnskabet, hvorimod man intet kan trække fra ved privatleasing af bil, men til gengæld kan man lease for kun 1 år af gangen. Der er meget stor konkurrence på markedet for privatleasing af bil, så derfor er engangsydelsen ofte meget lav, således der reelt kun er tale om en fast månedlig udgift på bilen.

Det er en stor fordel med et fast månedligt beløb, da man nemt kan indregne dette i sine faste udgifter i sit budget, hvilket straks er mere vanskeligt, når man køber en ny bil. Ved køb af bil skal man både skaffe en udbetaling, men man får også med tiden et stort værditab, når bilen skal sælges eller skrottes. Bilejere må også forvente løbende og variable udgifter til vedligeholdelse og reparationer på bilen, og dette slipper man for ved privatleasing af bil.

Beregninger viser, at det kun kan betale sig at købe en bil frem for at lease denne, såfremt man holder fast i samme bil i mindst 4-5 år, så i alle andre tilfælde er det billigst at lease en bil mod at købe den.

Typer af leasing

Man kan læse meget mere om privatleasing af bil på Audis hjemmeside, da Audi satser meget på privatleasing, og Audi er jo netop kendetegnet ved at have store men kostbare luksusbiler, som netop er langt nemmere at lease frem for at købe. Det er langt mindre risikabelt at lease en dyr bil frem for at købe denne, og man skal heller ikke investere så meget i en bil, når man anvender privatleasing af bil.

Man kan endda kombinere forskellige leasingmetoder såsom flex- og deleleasing, da man kan få sit firma til at betale en forholdsmæssig del af leasingudgifterne, hvis man blot kører for firmaet i bilen. Man kan også nøjes med at betale bilens registreringsafgift i etaper, hvilket hjælper på likviditeten, da afgiften udgør næsten 2/3 af bilens samlede pris. Forældreleasing er en ny leasingmetode, som forældre anvender til at gøre det nemmere og billigere for deres børn at få en bil til rådighed, da forældrene står som bruger 1, mens barnet står som bruger 2 på leasingaftalen.