Udskiftning af reservedele

Der findes flere gode grunde til, at man altid bør holde sin bil i god stand. Dels kræver loven, at bilen altid skal kunne overholde et bilsyn, hvor bilen testes for rust og nedslidte dæk, men bilen skal samtidig have gode styre- og bremseegenskaber. Dermed opfylder man nemlig sikkerhedskravene til en bil i trafikken til glæde for sig selv samt de andre trafikanter. Men hvis man ikke vedligeholder og passer sin bil regelmæssigt, så rammes man også på pengepungen, idet en bil taber meget af sin salgsværdi, såfremt den ikke fremtræder i flot og funktionsdygtig stand. I ekstreme tilfælde kan en nyere men misvedligeholdt bil skrottes efter kun 3-5 år i trafikken. Blot man udskifter de slidte og defekte dele på sin bil i tide, og bilen får de nødvendige eftersyn og bilpleje, så kan en bil køre i over 20 år, og dette er jo godt for biløkonomien samt for miljøet. Man kan naturligvis også vedligeholde sin bil regelmæssigt og få råd til at udskifte den efter hvert tredje eller fjerde år, idet man så kan opnå en høj brugtpris, som sætter dig til at købe en ny bil oftere. Endeligt opnår man også et par yderligere fordele med en flot og vedligeholdt bil, idet man dels har køreglæden af at komme rundt standsmæssigt korrekt, samt man vil sjældent komme ud for motorproblemer i trafikken. Hvis du er i tvivl om hvor du nemmest finder reservedele så er den officielle hjemmeside for din bilmodel ofte et godt bud. Der kan man ofte blive guidet hen til den nærmeste officielle forhandler. Har du eks. Audi så besøg audi.dk.

Hvad bør kontrolleres og udskiftes på bilen?

Generelt set bør man altid holde sin bil ren og velpasset, således den altid kan passere et bilsyn uden problemer. Men en bil vil jo altid blive slidt med tiden, og især hvis man kører mange km i bilen. Derfor bør man overholde de regelmæssige eftersyn på bilen, således den for olieskift samt nye luft-og oliefiltre. I bilens servicebog fremgår det, hvor ofte man skifter olie samt filtre, og samtidigt bør man også udskifte slidte remme i motoren, og især tandremmen er vigtig at skifte i tide. Men en gang imellem bør man også tjekke sine viskerblade, som kan være nedslidte, således de ikke virker ordentligt. Det er både hurtigt og billigt at udskifte disse, og det samme gælder slidbanen på dine dæk, som jo også slides under kørslen. Man opnår bedre vejgreb og kørselsøkonomi, hvis dækkene har et godt mønster samt det korrekte dæktryk. Derudover bør man altid udskifte defekte dele på bilen, således den altid er sikker at køre i, og det gælder jo alt fra bremsere til udstødning, pærer, tændrør mm.

Er du ked af at skulle rode med reservedele så kan man også lease en bil istedet. Se Audi privatleasing.

Pleje af bilens overflade

Man er altid velkommen til at besøge madsensbilpleje.dk, hvis man mangler hjælp til at udskifte reservedele. Skriv i kommentar feltet hvad du mangler viden om og så vender vi straks tilbage med en udførlig guide.

Billede: MyLifeStory

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *