Sommerdæk til bilen

Foråret er (forhåbentlig) lige rundt om hjørnet, hvilket betyder at det er tid til at tænke på at få skiftet vinterdækkene ud med sommerdæk igen. Det er nemlig lige så vigtig at have et sæt gode sommerdæk på bilen om foråret og sommeren som det er at have vinterdæk på bilen om vinteren.

Derfor er sommerdækkene vigtige

Mange bilister er i den tro, at dækkene der følger med bilen er de bedste. Men det er nu ikke altid tilfældet. Sommerdæk findes i mange forskellige variationer, og det er vigtigt at have monteret nogle ordentlige sommerdæk på sin bil, hvis man vil sørge for at sikkerheden er i orden. Sommerdæk får dog ikke den samme opmærksomhed som vinterdæk gør, hvorfor mange er helt uvidende om dette forhold.

I Danmark regner det en stor del af året også i løbet af foråret og sommeren. Det er derfor enormt vigtigt, at sommerdækkene lever op til kravene som en våd vej giver. Det er absolut ikke en selvfølge at dækkene lever op til dette, hvorfor det kan være en god idé at konsultere med en fagmand eller mekaniker, inden man køber sine sommerdæk eller eventuelt monterer de dæk man allerede er i besiddelse af.

Et dæks egenskab falder i takt med, at det bliver slidt, så det er vigtigt at vælge et slidstærkt dæk og så ellers tænke over, at dækket ikke må have under tre mm mønsterdybde. Dette kan have stor betydning på en våd vej og risikoen for aquaplanning. Det er altså vigtigt at få skiftet sin dæk, inden de bliver alt for slidte – jo mere slidte de er jo sværere er det nemlig for dækket at stå fast på vejen.

Hvis du er i tvivl om noget i forbindelse med dækkene på din bil, er det imidlertid vigtigt at konferere med en fagmand eller mekaniker, hvis du ikke vil komme galt af sted.

Der findes også det, der hedder helårsdæk, men det anbefales dog, at du fremfor at benytte disse kører med dæk, der passer til årstiden for at forholde er sikrest.