Gør din bil klar til vinteren

Mange bilejere tager ikke specielle hensyn til bilen, når vinteren nærmer sig, og dette kan meget vel være en forkert beslutning, da bilen uden den rette vinterklargøring kan tage meget skade af en vintersæson, som kan give mange og alvorlige rustskader. Det er både dyrt samt en længere affære at rette op på alvorlige rustangreb på bilen, og i værste tilfælde kan det slet ikke betale sig at gøre bilen klar til syn, da det kan overstige bilens værdi. Men såfremt man blot tager visse hensyn og gør bilen klar til vintersæsonen, så kan bilen sikkert klare en del flere sæsoner uden problemer med rustangreb. Det danske klima gør jo, at især vinteren er hård ved bilerne, så man bør altid sikre bilen om efteråret med en effektiv rustbeskyttelse, som holder rustangreb på afstand i 2-3 år ad gangen. Derudover er der et par andre vigtige ting, som man også bør ved sin bil, således den nemt kan klare sig fint i hele vinterhalvåret, som ofte byder på både, regn, sne, slud, is samt vejsalt.

Hvilke ting skal vinterklargøres på bilen?

Her er en liste med de mest nødvendige ting på bilen, som bør være i orden før vintersæsonen.

  • Især biler mere end 3 år gamle bør rustbehandles, således undervognen ikke tæres væk af rustangreb. Så bestil tid til en rustbehandling før vinteren kommer.
  • Monter dine vinterdæk på bilen før vinteren kommer, så du er forberedt på dette. Du opnår bedre vejgreb med gode vinterdæk, hvilket sikrer dig bedre mod ulykker i glat føre.
  • Efter en solid bilvask bør bilen få en voksbehandling og eventuelt en gang lakforsegling. Dermed kan fugt og salt ikke så nemt trænge ind i små ridser og skader i bilens overflade samt især på de trange steder, hvor en bilvask ikke kan trænge ind. Derfor bør det altid klares med håndkraft, således man kan komme til på de ofte utilgængelige steder på bilen.
  • Tjek også dine kvaliteten af dine viskerblade som ofte kommer på arbejde om vinteren.
  • Smør bilens låse med låseolie, således låsene ikke fryser til.
  • Sørg for at have frostsikker køler- samt sprinklervæske på bilen.
  • Gummikanter og lister bør smøres med silikone.
  • Smør hængsler på døre, brændstofluge, viskere mm med olie.
  • Medbring isskrabere samt sneskovl i bilen.

Hjælp til vintereftersyn hos Madsens Bilpleje

Hvis du er i tvivl om hvordan du bedst gør din bil klar til vinteren er du mere end velkommen til at kontakte os. Skriv eventuelt dine spørgsmål i kommentar feltet så besvarer vi dem så hurtigt som muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *