Hold bilen i god stand og vedligehold dens værdi

Alle bilejere vil kunne tjene mange penge, hvis de sørger for jævnlig vedligeholdelse af deres bil, således den altid kan gennemføre et bilsyn og altid være i god og funktionsdygtig stand.

Det er simpelthen sløseri og spild, hvis man blot lukker øjnene, når bilens skulle have været til et regelmæssigt serviceeftersyn og have skiftet olie, bremser, filtre og andre dele, der nedslides under kørslen. Man kan muligvis udsætte reparationer og vedligeholdelse en smule, men man risikerer samtidigt, de kommer igen med fuld skrue og renters rente, da man kan få ekstra reparationer som resultat af mangelfuld bilpleje.

De fleste bilister har jo to oplagte formål med bilen, og det ene er at klare kørselsbehovet, og det andet er at bilen ikke taber for meget i værdi hvert år. En bils udgifter pr. km eller målt pr år afhænger jo af flere parametre såsom:

  • Forsikring
  • Afgifter
  • Reparationer, service og vedligeholdelse
  • Brændstofudgifter
  • Evt. afdrag på billån

Sådan kan man tjene penge på vedligeholdelse af bilen

Ved selve anskaffelsen af bilen valgte man jo en model, der akkurat passer til ens kørselsbehov, således bilen hverken var overdimensioneret i motor eller i rummelighed, men således den kunne klare alle transportopgaver uden problemer.

Man har snydt sig selv, hvis man har købt for stor en bil, da den vil give større brændstofudgifter og afgifter til staten, så man bør som udgangspunkt altid finde en passende model. Man bør også tænke økonomisk i hverdagen, således man måske ikke behøves tage bilen på små ture, hvor man i godt vejr kan gå eller cykle, og man bør planlægge sine ture, så man ikke kører uhensigtsmæssigt for mange km, som nemt kan klares ved at tilrettelægge en strategisk rute eventuelt ved hjælp af GPS.

Desuden bør man tanke bilen helt op, når der er ekstraordinære gode tilbud på brændstof, hvilket især sker i morgentimerne, men ellers er det eneste sted at tjene gode penge på bilen at få den grundigt vedligeholdt, så den holder sin værdi bedst muligt. Uanset hvor godt man har sparet på brændstof og afgifterne, så kan man ved mangelfuld vedligeholdelse måske kun have sin bil i 5-6 år, før den skal kasseres som skrot, idet den måske vil være for dyr at få i funktionsdygtig stand igen.

Det store værditab

De mest fornuftige bilister anskaffer sig en økonomisk men rummelig familiebil, der kan klare de typiske transportopgaver, og det kan eksempelvis være afmærket Hyundai, der er kendte for deres gode brændstoføkonomi og dermed lave årlige afgifter til staten.

Man kan lease Hyundai i30 for 9.995 kr. til at starte med og derefter 2.695 kr. om måneden. På denne måde slipper man for bekymringerne for udgifter til service og reparationer, idet leasingselskabet klarer dette, og man har heller ikke bekymringerne om bilens værditab.

Derfor giver privatleasing både økonomisk tryghed, da man kender de månedlige faste udgifter til bilen, og man kan fleksibelt udskifte bilen efter behov til en mere passende model. Private bilejere skal til gengæld ofre en del hvert eneste år på vedligeholdelse af bilen, da man ellers kan risikere et årligt gennemsnitligt værditab på mere end 30.000 kr. Ved privatleasing har man ikke disse bekymringer, og alene udgiften til værditabet kan finansiere en ny leasingbil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *